Elmali Crumble


Beni bir yemek gurusuymusum gibi algilamanizi istemem daha dogrusu sizi yaniltmak istemem. Gercek su ki yemek yapmaya da yemesine de cok usenirim. Bu konuda tembel ve isteksizim. Tencere yemegi yapmayi cok sikici bulurum. Repertuarim dardir, sebzelikteki havuc, kabak ve patlicani gorsem bunlarla ne yapilir diye gunlerce dusunebilirim.  Boylesine yemek yapma olayina mesafeli birisi kalkip size tarif veriyor ne tuhaf degil mi? Okadar da degil aslinda soyle; icinizde benim gibilerin cok oldugunu dusunuyorum.  Amacim sikici yemek tarifinden ziyade pratik, biraz evrensel ve kolay tarifleri sizinle paylasmak. 



Elmali Crumble, meyvesi bol hamursuz tembel tatlisi.

Malzemeler

hamur icin

1/3 su bardagi un
1 su bardagi ceviz ici
1 su bardagi yulaf
yarim su bardagi toz seker
75gr tereyag

Meyve karisim

6 adet sari elma
1 portakal
1/3 su bardagi seker
1 cay kasigi tarcin

Yapilisi

1. Firini 180C isitin.
2.Mutfak robotuna unu, yulaf ezmesinin yarisini, cevizi, sekeri koyup kisa araliklarla calistirin
3.Tereyagi da minik kupler halinde kesip karisima ilave edin. Karisim bezelye tanesi buyuklugune ulasincaya kadar araliklarla karistirin. ( cok iri kum tanesi seklinde olacak )  kalan yulaf ezmesini ilave edip kasikla karistirin ve kenarda bekletin
4. Elmalari kup kup dograyip, portakal suyu ve kabugunun rendesini bir kapta karistirin. Seker ve tarcini ekleyerek sekerin erimesini saglayin karistirarak.
5. Borcama elmali karisimi dokup uzerini hamur karisim tamamen kapatacak sekilde dokun.
6. Hamuru serdikten sonra uzerini bastirmayin
7. Firinda 180C`de 55-60dk pisirin ve isinmasini bekledikten sonra servis yapin.

Arzuya gore dondurma ile servis yapilabilir

Afiyet olsun




1 yorum :

  1. süper güzel bir tarif bakalım ben de oldukça tembelim bu konuda ama deneyebilirim bunu..

    YanıtlaSil